Hozzávalók

3-4 fő
4 dl tej
2 dl víz
80 g cukrot
50 g kukoricaliszt + 1 dl tej
fél tk. rózsavíz és friss eper
 pisztácia
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Arab tejpuding (muhallabia)

  • Arab_tejpuding

A tejet és a vizet lábosban a cukorral forráspontig melegítjük, a kukoricalisztet az 1 dl tejjel egy sűrű pasztává keverjük, így könnyebb lesz csomómentesre keverni a forró tejben. Folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük a tejjel. Ha elértük a puding állagot, hozzáadjuk a rózsavizet, majd poharakba töltjük és a felületüket folpack-kal fedjük be, hogy ne bőrösödjön meg. Ha kihűlt, akkor mindegyik adag tetjére friss eprszemeket szeletelünk, végül meghintjük durvára vágott pisztáciával.

Szóljon hozzá