Hozzávalók

3-4 fő
 A tésztához:
250 gramm vaj
100 gramm cukor
80 gramm vaníliás cukor
3tojás
500 gramm finomliszt
 
 
5 db zöldalma
50 gramm vaj
4 evőkanál rum
100 gramm mazsola
1/2citrom héja
 A morzsához:
75 gramm liszt
1/2 evőkanál fahéj
40 gramm vaj
40 gramm cukor
3 evőkanál dió
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Almatorta

  • Almatorta_boldogsag_receptjei

A tészta hozzávalóit összekeverjük, kidolgozzuk, majd műanyag fóliába csomagolva 2 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután a sütőformába tesszük, villával megszurkáljuk és 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a felaprított almát a rumba áztatott mazsolával és a citromlével.
A tésztára tesszük.
Morzsával megszórjuk és 190 fokon aranybarnára sütjük.

Szóljon hozzá