Hozzávalók

3-4 fő
2 egész tojás,
2tojásfehérje,
1,5 dl tej,
30 dkg liszt.
10 db alma
10 dkg tört dió,
 olaj a sütéshez
5tojássárgája,
1 dl fehérbor,
15 dkg porcukor
 fahéj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Hajdu Attila: alma pongyolában

  • Alma_pongyolaban

A tojásokból, a tejből a lisztből palacsintatésztát keverünk. Az almákat kicsumázzuk, keresztben szeleteljük. Az almákat a tésztába mártjuk, majd forró serpenyőben, olajban kisütjük. Közben vízgőz felett kikeverjük a tojássárgájákat és a fehérbort. Az almákat a sodóval és fahéjas porcukorral tálaljuk.

Szóljon hozzá