Hozzávalók

1 adag
15 dkg csirkemell filé
1filterből, 0,5 dl zöldtea kivonat
1,5 dl joghurt
1 evőkanál repce vagy napraforgó olaj
2 fej fokhagyma
 vaj
 bors
 
 szőlőmagolaj
 
 a mentás uborkasalátához:
1darab kígyóuborka (lereszelt, megsózott)
1 dl joghurt
 olívaolaj
1 csomag mentalevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
 bors
 
 pár csepp zöld tea
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

Zöldteás, joghurtos csirkemell, mentás uborkasalátával

  • zoldteas_joghurtos_csirkemell_mentas_uborkasalataval

1,5 dl joghurtba teszünk egy kis repce vagy napraforgó olajat, törött borsot és miután elkevertük, hozzáadjuk az ujjnyi vastag csíkokra vágott és megsózott csirkemell filét, 2 fej fokhagymát és 0,5 dl zöld teát. A csirkének ebben a szószban kell érlelődnie egy napot, mielőtt forró serpenyőben, kevés szőlőmagolajon megpároljuk. A salátához 1 dl naturjoghurtot összekeverjük a lereszelt, megsózott és kicsavart kigyóuborkával és egy csomag apróra vágott mentalevéllel. Megsózzuk,megborsozzuk, hozzáadunk egy fej zúzott fokhagymát, kevés olivaolajat és pár csepp zöld teát. Tálaláskor ezzel a salátával vesszük körbe a megpárolt joghurtos csirkemell kockákat.


Szóljon hozzá