Hozzávalók

1 fő
20 dkg busaszelet
7 dkg rizs
6 dkg szárított paradicsom
3 szál újhagyma
fél csomag petrezselyem
4cl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl sáfrányos fehér bor
4-5 levél bazsalikom
 citrom
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Durbincs cukkinifőzelékkel

    A hagymákat felaprítjuk, olivaolajon megpirítjuk. A cukkinit legyaluljuk, a közepét kockára vágjuk, majd felöntjük száraz fehérborral, vízzel, felforraljuk és...

    tovább
  • Garnéla buzara módra

    Fejenként 8-10 darab garnéla farkat megpucolunk. Leszedjük a páncélját, a farkát és eltávolítjuk a bélcsatornát. 2-3 darab paradicsomot meghámozunk és apró...

    tovább

Zöldfűszeres busaszelet

  • zoldfuszeres_busaszelet_ft

Sós vízben megfőzzük a köretnek szánt rizst és a csíkokra vágott szárított paradicsomot. Apróra vágjuk a petrezselymet, a 3 szál újhagyma zöldjét, a friss bazsalikom leveleket és ezekbe a zöld fűszerekbe forgatjuk bele a 3 felé vágott, megsózott és olívaolajban készre sütött busaszeletet. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a maradék olaj felében picit átforgatjuk, hozzáöntjük a sáfrányos fehér bort és pár percig forraljuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor a mártást a halszeletek közé kanalazzuk. Ízlés szerint egy gerezd citromot is facsarhatunk rá.

Szóljon hozzá