Hozzávalók

3-4 fő
1/2csomó spárga
1 db piros paprika
1 csésze bébi spenót
4 db shiitake gomba
1/2cukkíni
1/2édesburgonya
1/3padlizsán
1/2 fej lilahagyma
2 csésze tempura liszt
1/2 csésze jégkása
 olaj a sütéshez
 
 A mártáshoz:
1/2kombu algalap
1/2 csésze víz
1 evőkanál füstölt tonhal darab
1/2 csésze szójaszósz
4 evőkanál édes Mirin rizsbor
2 csésze tempura liszt
1/2 csésze jégkása
1 evőkanál gyömbér
1 evőkanál cukor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Egészben sült karfiol

    Egy lábasban összeforraljuk a vizet, bort, vajat, sót, borsot, babérlevelet és a chilipelyhet. Fűszerezhetjük még friss oregánóval. Beletesszük az egész...

    tovább
  • Padlizsán gomba módra

    Kockára daraboljuk a padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. Egy serpenyőben olíva olajban, közepes tűznél megpirítjuk a padlizsánt a fokhagymával és...

    tovább

Zöldség tempura

  • Zoldseg_tempura

A mártás alapanyagiból megfőzzük a mártást és hagyjuk kihűlni, majd ezután kistálakba szűrjük.
A zöldségeket hasábokra vágjuk, és lisztbe forgatjuk. A maradék lisztből és jégkásából híg tésztát keverünk, majd belemártjuk a zöldségeket és azonnal kisütjük bő olajban.
A megsült zöldségeket konyhai papírtörlőn leitatjuk és azonnal tálaljuk a mártással.

Szóljon hozzá