Hozzávalók

3-4 fő
2 kg zeller
500gr póréhagyma
400gr burgonya
40 ml tejföl
30gr mogyoró
2gr zsálya
40 ml olívaolaj
3gr szerecsendió
3gr só / 5 gr bors
150gr bacon
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Kókusztejes karfiolkrémleves

    Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rászórjuk a mozsárban összetört koriandert, római...

    tovább
  • Mentás zöldborsó krémleves kolbász ropogóssal

    50 g kolbászt turmixgépben ledarálunk, majd egy forró serpenyőben megpirítjuk és félretesszük. 40 g száraz kenyeret szintén ledarálunk  és a kolbász zsírjában...

    tovább
  • Sütőtök krémleves

    1/2 apróra vágott vöröshagymát, 1 kk. reszelt gyömbért, 1 evőkanál vajat és a már előre megsütött 1/4 sütőtököt trumixgépbe teszünk. Hozzáadunk 1 kk....

    tovább

Zeller krémleves ropogós baconnel

  • Zeller_kremleves_ropogos_baconnel

Alaposan megmossuk a póréhagymát.

Vékony szeletekre vágjuk.

Megpucoljuk a burgonyát.

Kockákra vágjuk.

Megpucoljuk a zellert.

Ezt is kockákra vágjuk.

Egy edénybe olajat öntünk.

Beletesszük a póréhagymát.

Majd a krumplit.

Megfuttatjuk az olajon.

Egy kevés meleg vizet öntünk rá.

Amikor a víz lefőtt, hozzáadjuk a zellert.

Ezt is megfuttatjuk a zsíradékon.

Felöntjük meleg vízzel.

Sózzuk, borsozzuk.

A baconszeleteket ropogósra sütjük.

Amikor a zöldségek megpuhultak, turmixgépbe tesszük.

Összeturmixoljuk.

Majd visszatesszük a tűzhelyre mérsékelt lángra.

Beletesszük a tejfölt és a szerecsendiót.

Nagyobb darabokra törjük a mogyorót.

A levest tálba öntjük, beleállítjuk a ropogós bacont, és pirított mogyoróval díszítjük.

Szóljon hozzá