Hozzávalók

3-4 fő
2 kg zeller
500gr póréhagyma
400gr burgonya
40 ml tejföl
30gr mogyoró
2gr zsálya
40 ml olívaolaj
3gr szerecsendió
3gr só / 5 gr bors
150gr bacon
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Sütőtök krémleves

    A nagy darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük. A szeletelt burgonyát és vöröshagymát kevés olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk, hozzáadjuk a...

    tovább
  • Spárgakrémleves

    A spárgákat egy kisebb fazékban enyhén cukros zöldségalaplében megfőzzük, majd a fejüket levágjuk. Félretesszük. A szeletelt vöröshagymát és a burgonyát vaj és...

    tovább
  • Paradicsom krémleves paprikával és habart tojással

    Kevés olajban a szeletelt vöröshagymát és a darabolt paprikákat megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a forrázott, hámozott paradicsomokat. Sózzuk,...

    tovább

Zeller krémleves ropogós baconnel

  • Zeller_kremleves_ropogos_baconnel

Alaposan megmossuk a póréhagymát.

Vékony szeletekre vágjuk.

Megpucoljuk a burgonyát.

Kockákra vágjuk.

Megpucoljuk a zellert.

Ezt is kockákra vágjuk.

Egy edénybe olajat öntünk.

Beletesszük a póréhagymát.

Majd a krumplit.

Megfuttatjuk az olajon.

Egy kevés meleg vizet öntünk rá.

Amikor a víz lefőtt, hozzáadjuk a zellert.

Ezt is megfuttatjuk a zsíradékon.

Felöntjük meleg vízzel.

Sózzuk, borsozzuk.

A baconszeleteket ropogósra sütjük.

Amikor a zöldségek megpuhultak, turmixgépbe tesszük.

Összeturmixoljuk.

Majd visszatesszük a tűzhelyre mérsékelt lángra.

Beletesszük a tejfölt és a szerecsendiót.

Nagyobb darabokra törjük a mogyorót.

A levest tálba öntjük, beleállítjuk a ropogós bacont, és pirított mogyoróval díszítjük.

Szóljon hozzá