Hozzávalók

4 fő
7,5 dl vörösbor
20 dkg méz
60 dkg málna
70 dkg cukor
kevés olívaolaj
50 dkg sárgadinnye
2 dkg gyömbér
12,5 dkg vaj
15 dkg mogyoróvaj
22,5 dkg barnacukor
1tojás
15 dkg liszt
5 dkg földimogyoró
fél tk sütőpor
 ehető virág (pl. japánbirs, ibolya, árvácska)
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

Vörösboros málna- és gyömbéres sárgadinnyeszörp virágos jégkockával, mogyoróvajas keksszel

  • vorosboros_malnaszorp_rd

Fél liter szörphöz ¾ liter vörösbort 20 deka mézzel felére visszaforralunk.

60 deka málnát 40 deka cukorral és másfél deci vízzel leturmixolunk, majd sziruppá sűrítünk. Hozzáadjuk a bort, és egyet forralunk rajta. Még forrón üvegbe töltjük. Ha a szalicilt a tartósításnál kerülni akarjuk, töltsünk néhány csepp olívaolajat a tetejére.

A gyömbéres sárgadinnyeszörphöz 50 deka sárgadinnyét körübelül 2 deka reszelt gyömbérrel és fél deci vízzel összeturmixolunk, hozzáadunk 30 deka cukrot, 2 deci vizet és negyed óra alatt sziruppá főzzük. Még forrón ezt is üvegbe töltjük.

A kekszhez 12 és fél deka puha vajat és 15 deka mogyoróvajat 22 és fél deka barnacukorral és egy tojással összekeverünk. Hozzáadunk 15 deka lisztet, fél teáskanál sütőport és 5 deka darabokra vágott, sózatlan mogyorót. Az egészet összedolgozzuk, majd golyókat formálunk belőle, melyeket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk, tetejüket villával megnyomkodjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

A szörpöket jégkockába fagyasztott ehető virágokkal és a keksszel tálaljuk.

  • Szekeres-Szűcs Nikoletta

    2012. 05. 19., 09:01:02

    A fenti recept nagyon jó, kipróbáltam. Annyi kérdésem lenne, hogy a málnaszörpöt bor nélkül is el lehet valahogy készíteni? Mert az íze így nagyon jó, és pikáns, de a gyerekek érzik benne a bort, és nekik inkább alkoholmenteset készítenék, csak nem tudom, hogy mivel helyettesítsem a bort?! Illetve érdekelne meggyszörp recept is!

    A műsor fantasztikus, köszönöm a sok finomságot és jó tanácsot!



Szóljon hozzá