Weboldalunk felhasználóbarát működése érdekében cookie-kat használunk, amelyeket az Ön böngészőjének jelenlegi beállításai engedélyeznek.
Fél liter mustot nagy lángon forralni kezdünk. 2 fej kockázott vöröshagymát és 1 fej szintén kockázott édesköményt adunk hozzá. 4 cent borecetet öntünk bele és...
4 db kacsacombot a csont mellett bevágjuk, majd a bőrébe lyukakat szúrunk. Kb. 10 dkg bacont csíkokra vágva és 5-6 db chili paprikát beleszurkálunk a...
Kevés vajon cukrot karamellizálunk, majd beleteszünk egy fej apróra vágott vöröshagymát és 3-4 db cikkekre vágott, magozott almát. Sózzuk, borsozzuk és...
Műsor: Receptdaráló
Hozzávalók a salátához:
1 fej saláta
50 dkg sárgadinnye
15 dkg koktélparadicsom
5 db vajretek
1 csokor friss menta
1 ek málnaecet (vagy más gyümölcsecet)
1 tk citromlé
só, bors
1 ek barna cukor
3-4 ek olívaolaj
A salátához a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a retket felszeleteljük és felkockázzuk a dinnye felét is. Jól összeforgatjuk, és beletépkedünk 8-10 levél friss mentát. Az öntethez a barna cukrot, az olívaolajat, néhány csepp málnaecetet és a citromlevet jól összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, végül ráöntjük a salátára. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk. 190 fokosra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt jól átsütjük, majd hozzáadjuk a vajat és a citromlevet.
Tálalásnál salátalevelekre tesszük az öntettel összekevert salátát, mellészeleteljük a csirkemellet, amelyet jól lelocsolunk a vajas-citromos lével, majd az egészre parmezánt reszelünk.