Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

6 fő
1sárgarépa,
1vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1paprika,
1 csokor petrezselyem zöldje,
1 dl hajdina,
1babérlevél,
 só,
 őrölt feketebors,
 majoránna,
 bazsalikom,
2 evőkanál zsír,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál fűszerpaprika,
10 dkg vargánya,
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Gyorspácolt kacsamell epres salátával

    A salátához: 30 dkg friss eper, 1 doboz galambbegy saláta, 1 db fejes saláta, 2 ek. balzsamecet, 2 db filézett narancs, 2 ek. dióolaj, 3 dkg lereszelt friss...

    tovább
  • Savanyú tojás - Magyarkeszi

    Egy lábosban 2 főzőkanál zsírt, 3-4 evőkanál lisztet megpirítunk. Hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát, és felengedjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, 4-5...

    tovább
  • Mézes kevert - Nikla

    15 evőkanál mézet felmelegítünk, és hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk 6 evőkanál kristálycukrot, 9 tojás sárgáját, 1 teáskanál őrölt szegfűszeget, ugyanannyi őrölt...

    tovább

Vargányás hajdinaleves - Kercaszomor

A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát négyfelé, a paprikát szeletekre vágjuk, a hagymákat kicsit bevágjuk. A petrezselyem zöldjét felszeleteljük. A hajdinát átmossuk és leszűrjük.
Leveses fazékba két liternyi vízhez hozzáöntjük a hajdinát, beledobjuk a zöldségeket, valamint a babérlevelet. A petrezselyem zöldjéből keveset félreteszünk a tálaláshoz.
A zsírban a lisztet barnulásig pirítjuk. Közben a levest befűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majoránnával. Amikor a hajdina és a zöldségek is félpuhára főttek, hozzáadjuk a kockákra vágott vargányát. Összeforraljuk.
Az időközben szép világosbarnára pirult rántásba belekeverjük a fűszerpaprikát, és néhány evőkanálnyi lével felengedve, szűrön keresztül a levesbe csurgatjuk.Tálalásnál megszórhatjuk petrezselyem zölddel.

Szóljon hozzá