Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

6 fő
1sárgarépa,
1vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1paprika,
1 csokor petrezselyem zöldje,
1 dl hajdina,
1babérlevél,
 só,
 őrölt feketebors,
 majoránna,
 bazsalikom,
2 evőkanál zsír,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál fűszerpaprika,
10 dkg vargánya,
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Kuxi, koreai leves

    Az alaplevet összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd hozzáöntjük a szójaszószt, és felforraljuk. A burgonyát vékony csíkokra vágjuk, forró vízben két perc...

    tovább
  • Koreai marha salátával

    öntet: 2 újhagyma, 2 fokhagyma gerezd összezúzva, 5 cm gyömbér frissen reszelve, 1 ek szezám olaj, 2 ek rizsbor, 3 ek szójaszósz, 1 ek édes chili szósz, ½...

    tovább
  • Trippa all’a romana

    Sós vízben, borssal, köménymaggal, babérlevéllel, szegfűborssal, fokhagymával, előfőzzük a pacalt. Ezután csíkozzuk. Olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát és...

    tovább

Vargányás hajdinaleves - Kercaszomor

A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát négyfelé, a paprikát szeletekre vágjuk, a hagymákat kicsit bevágjuk. A petrezselyem zöldjét felszeleteljük. A hajdinát átmossuk és leszűrjük.
Leveses fazékba két liternyi vízhez hozzáöntjük a hajdinát, beledobjuk a zöldségeket, valamint a babérlevelet. A petrezselyem zöldjéből keveset félreteszünk a tálaláshoz.
A zsírban a lisztet barnulásig pirítjuk. Közben a levest befűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majoránnával. Amikor a hajdina és a zöldségek is félpuhára főttek, hozzáadjuk a kockákra vágott vargányát. Összeforraljuk.
Az időközben szép világosbarnára pirult rántásba belekeverjük a fűszerpaprikát, és néhány evőkanálnyi lével felengedve, szűrön keresztül a levesbe csurgatjuk.Tálalásnál megszórhatjuk petrezselyem zölddel.

Szóljon hozzá