Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

6 fő
1sárgarépa,
1vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1paprika,
1 csokor petrezselyem zöldje,
1 dl hajdina,
1babérlevél,
 só,
 őrölt feketebors,
 majoránna,
 bazsalikom,
2 evőkanál zsír,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál fűszerpaprika,
10 dkg vargánya,
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Csirkemájas sült rizs

    30 dkg rizst húslevessel és egy csipet sáfránnyal puhára főzünk, hozzákeverünk 5 dkg reszelt parmezánt és 1 db tojást. Hagyjuk hűlni.1 fej vöröshagymát finomra...

    tovább
  • Zöldséges hajdinaleves - Kercaszomor

    Először megtisztítjuk, és feldaraboljuk a zöldségféléket.Az étolaj felében megpároljuk a kis kockákra vágott vöröshagymát. Egy nagyobb leveses fazékban vizet...

    tovább
  • Köményes juhtúrós körözött

    A vajat és a friss juhtúrót vagy juhsajtot egy tálban villa segítségével kicsit összedolgozzuk. Hogy a kőrözött krémes állagú legyen, legalább egyszer...

    tovább

Vargányás hajdinaleves - Kercaszomor

A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát négyfelé, a paprikát szeletekre vágjuk, a hagymákat kicsit bevágjuk. A petrezselyem zöldjét felszeleteljük. A hajdinát átmossuk és leszűrjük.
Leveses fazékba két liternyi vízhez hozzáöntjük a hajdinát, beledobjuk a zöldségeket, valamint a babérlevelet. A petrezselyem zöldjéből keveset félreteszünk a tálaláshoz.
A zsírban a lisztet barnulásig pirítjuk. Közben a levest befűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majoránnával. Amikor a hajdina és a zöldségek is félpuhára főttek, hozzáadjuk a kockákra vágott vargányát. Összeforraljuk.
Az időközben szép világosbarnára pirult rántásba belekeverjük a fűszerpaprikát, és néhány evőkanálnyi lével felengedve, szűrön keresztül a levesbe csurgatjuk.Tálalásnál megszórhatjuk petrezselyem zölddel.

Szóljon hozzá