Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

6 fő
1sárgarépa,
1vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1paprika,
1 csokor petrezselyem zöldje,
1 dl hajdina,
1babérlevél,
 só,
 őrölt feketebors,
 majoránna,
 bazsalikom,
2 evőkanál zsír,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál fűszerpaprika,
10 dkg vargánya,
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Csőben sült zöldségtál

    A sárgarépát vékony, ovális lapokra vágjuk, majd forrásban levő vízbe tesszük. Hozzáadjuk a vékonyra szelt cukkínit és a vastagabb darabokra vágott csiperkét....

    tovább
  • Darált, töltött sertéshús avokádóval

    A sertés darált húst 1 fej finomra vágott hagymával, tojással, vágott mentával, római köménnyel, kevés citromlével, a kukoricadarával összekeverjük, majd...

    tovább
  • Korhelyleves fűszeres húsgombóccal

    A szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és a szalonnához adjuk. Babérlevéllel, őrölt köménnyel és borssal...

    tovább

Vargányás hajdinaleves - Kercaszomor

A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát négyfelé, a paprikát szeletekre vágjuk, a hagymákat kicsit bevágjuk. A petrezselyem zöldjét felszeleteljük. A hajdinát átmossuk és leszűrjük.
Leveses fazékba két liternyi vízhez hozzáöntjük a hajdinát, beledobjuk a zöldségeket, valamint a babérlevelet. A petrezselyem zöldjéből keveset félreteszünk a tálaláshoz.
A zsírban a lisztet barnulásig pirítjuk. Közben a levest befűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, majoránnával. Amikor a hajdina és a zöldségek is félpuhára főttek, hozzáadjuk a kockákra vágott vargányát. Összeforraljuk.
Az időközben szép világosbarnára pirult rántásba belekeverjük a fűszerpaprikát, és néhány evőkanálnyi lével felengedve, szűrön keresztül a levesbe csurgatjuk.Tálalásnál megszórhatjuk petrezselyem zölddel.

Szóljon hozzá