Újhagyma Krémleves Sajtgaluskával

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

A vajat 80 ml vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot, folyamatosan keverjük. A tűzről levéve, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, végül félretesszük pihenni. Az újhagymát a zöld szárával együtt felkarikázzuk, és a vajon megfonnyasztjuk. Meghintjük a liszttel, és felöntjük a leszűrt zöldséglevessel. Sóval, borssal ízesítjük, összeforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, végül leturmixoljuk. A galuskákat külön, forró, sós vízbe szaggatjuk vizes kiskanállal, és kis lángon 4-5 perc alatt készre főzzük.

vissza a listára