Darált Sertéshússal Töltött Tök

60-120 perc
Közepes
Olcsó
Alacsony

Elkészítés

A tököt kacsnál megvágjuk, majd a belsejét eltávolítjuk. A töltelékhez 25 dkg darált sertéshúst összekeverünk 2 db tojással, 1 csomag apróra vágott kaporral és 3 gerezd apróra vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tejben áztatott kenyérszeleteket, ízesítjük pirospaprikával.

A tököt megtöltjük a masszával, tepsibe tesszük, baconszeletekkel borítjuk be. 160 fokon sütjük 45-50 percig.

Tálaláshoz2 tojásból, apróra vágott fokhagymából, kaporból és 2 dl tejfölből mártást keverünk, amit ráöntünk a tökre.

vissza a listára