Túróval Töltött Batyu

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Először elkészítjük a túrós tölteléket. A hozzávalókat simára keverjük. A tésztához a 3 összetevőt összekeverjük, és simára gyúrjuk, majd 7 részre osztjuk. Mindegyik darabból 27-30 cm átmérőjű kört nyújtunk, amit 8 cikkre vágunk. A háromszögek alapjára teszünk egy gombócot a túrós töltelékből, a széleket behajtjuk, majd a csúcs felé feltekerjük. A batyukat csúcsukkal felfelé a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és 180 °C fokos sütőben világosra sütjük. Amikor kész, megszórjuk porcukorral. Frissen finom ropogós, később a túrótölteléktől kissé átpuhul a tészta.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára