Hozzávalók

3-4 fő
 fehér péksütemény
250 ml tej
250 ml tejszín
2cs. Vaníliás cukor
1cs túró
 porcukor
3tojás
 citromhéj
 vaj
 sárgabarack kompót
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Túróval, barackkal rakott zsemletorta habcsóksipkával

Egy kerek formát alaposan kikenünk vajjal. 
Egy tálba töltjük a tejszínt, a tejet és összekeverjük a vaníliás cukorral. 
A kiflit, vagy kalácsot szeletekre vágjuk és a tejszínes keverékbe áztatjuk.
A forma aljára teszünk egy réteg beáztatott péksüteményt és elkészítjük a túrós tölteléket.
A túrót összekeverjük a tojások sárgájával, cukorral (a cukrot ízlés szerint adagoljuk), vaníliás cukorral és citromhéjjal.
A túrós keveréket a péksüteményre rétegezzük a formába, majd ráhelyezzük a sárgabarackot, vagy más gyümölcsöt, pl. almát vaníliás cukorral, mazsolával. 
Lefedjük egy réteg beáztatott péksüteménnyel. Ha magasabb a forma, akkor tovább rétegezhetjük a hozzávalókat.
A rakott zsemlét kb. 30 percig sütjük 180 °C fokos sütőben, míg a teteje aranybarna lesz. 
Ezután kivesszük a sütőből, vajforgácsokkal megszórjuk és a 3 tojásfehérjéből vert habbal bekenjük a tetejét, majd tovább sütjük, míg szép aranybarana lesz.

Szóljon hozzá