Túróval, Barackkal Rakott Zsemletorta Habcsóksipkával

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Egy kerek formát alaposan kikenünk vajjal. Egy tálba töltjük a tejszínt, a tejet és összekeverjük a vaníliás cukorral. A kiflit, vagy kalácsot szeletekre vágjuk és a tejszínes keverékbe áztatjuk. A forma aljára teszünk egy réteg beáztatott péksüteményt és elkészítjük a túrós tölteléket. A túrót összekeverjük a tojások sárgájával, cukorral (a cukrot ízlés szerint adagoljuk), vaníliás cukorral és citromhéjjal. A túrós keveréket a péksüteményre rétegezzük a formába, majd ráhelyezzük a sárgabarackot, vagy más gyümölcsöt, pl. almát vaníliás cukorral, mazsolával. Lefedjük egy réteg beáztatott péksüteménnyel. Ha magasabb a forma, akkor tovább rétegezhetjük a hozzávalókat. A rakott zsemlét kb. 30 percig sütjük 180 °C fokos sütőben, míg a teteje aranybarna lesz. Ezután kivesszük a sütőből, vajforgácsokkal megszórjuk és a 3 tojásfehérjéből vert habbal bekenjük a tetejét, majd tovább sütjük, míg szép aranybarana lesz.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára