Hozzávalók

3-4 fő
 Hozzávalók a krémhez:
7 dl tejszín (min. 30 %-os)
45 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
 Narancshéj
 A piskótához (24-es formához):
7tojás
14 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg mandula darálva/ mandulaliszt
2,5 dkg kakaópor (22-25%)
 Díszítéshez: kandírozott narancs
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Trüffel torta

  • Truffel_torta

Trüffelt lefőzzük: a tejszínt felforraljuk és az összetört csokira öntjük. Spatulával elkeverjük, majd egy éjszakát hűlni hagyjuk. A torta töltésekor kihabosítjuk robotgéppel, amíg szilárd, kenhető állaga nem lesz.
A szokásos módon piskótát sütünk: a tojásokat a cukorral kihabosítjuk és hozzáadjuk a szárazanyagokat és simára keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágjuk. Betöltjük a krémmel, és az oldalára és a tetejére is kenünk. Narancsszeletekkel, vagy kandírozott naranccsal díszítjük.
.

Szóljon hozzá