Hozzávalók

3-4 fő
2 dl tejszín (min. 30 %-os)
20 dkg étcsokoládé (min. 70%-os)
2 tk cukrozatlan kakaópor
 Ízesítéshez: whiskey, narancshéj
 A hempergetéshez porcukor, kakaópor, darált magvak, kókuszreszelék, színes cukorka
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Trüffel golyó

  • Truffel_golyo

A tejszínt felforraljuk és az összetört csokira öntjük. Spatulával elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és ízesítjük. Min. 2 órára, de inkább egész éjszakára hűtőbe tesszük. Hideg kézzel golyókat formálunk belőle, és meghempergetjük valamilyen “szárazanyagban”.

Szóljon hozzá