Hozzávalók

3-4 fő
 kacsamell egészben
 bors
 chilipor
 
 ipa-sör (grapefruitos)
 narancs
 gyömbér
 szegfűbors
 narancslé
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Transfusion kacsamell

  • Transfusion_kacsamell

1,5 liter transfusion ( gapefruitos ipa ) sört visszaforralunk kb,0,5 literre.

Cukrot karamellizálunk,madj belevágunk 2 db meghámozott narancsot,reszelt gyömbért,kevés szegfűborsot és öntünk hozzá egy kevés narancs levet. Amennyire lehet elfőzzük a levét ezután botmixerrel simára dolgozzuk. Ezután ízlés szerint felhúzzuk a sörredukcióval és együtt forraljuk míg szósz sűrűségű lesz.

A hízott kacsamell bőrét húsig vékonyan bevagdossuk átlósan úgy ,hogy szép kockás legyen, és szépen leformázzuk.

Bors keverékbe keverünk egy kevés csili paprikát ezzel beszórjuk a kacsamellet és 120C fokos smokerba rakjuk bőrével felfelé.

Mikor elérte az 55C fokos maghőt akkor megkenegetjük a szószunkkal majd visszarakjuk még kb. 5 percre.

Kivesszük pihentetjük majd vékony szeletekre vágjuk és a szószunkkal meglocsoljuk.

Salátaágyon tálaljuk.

Szóljon hozzá