Töltött Paprika Paradicsomszósszal

60-120 perc
Közepes
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

A sertéshúshoz adjunk 1/2 kanál cukrot, sót, 100 ml vizet, és alaposan összekeverjük, majd a hűtőben másnapig pihentetjük a keveréket. Másnap hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, réteslisztet, a finomra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, megszórjuk borssal, és egy kevéske csemege paprikával és friss oregánóval. Az egészet összekeverjük, és betöltjük a kierezett paprikákba, majd sütőtálba tesszük, felöntjük vízzel és 180 °C fokon kb. 30 percig sütjük. A zsírból és finomlisztből rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, babérlevelet, szegfűborsot, szemes borsot, csipetnyi sót és egy kevéske cukrot. Összekeverjük és felöntjük a paradicsomlével és hozzáadjuk a paradicsompürét. A fűszereket tehetjük egy teatojásba, hogy könnyebb legyen kiszedni a kész szószból. Az egészet összekeverjük, felöntjük vízzel és főzzük. Amikor kész, szükség szerint szitán átszűrjük, hogy különösen sima legyen a szósz.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára