Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg tőkehal
5 dkg vaj
6 dkg liszt
3 dl tej
2 db tojás
 őrölt fehérbors
 őrölt szerecsendió
 
kevés olaj
2 db sárgarépa
30 dkg brokkoli (fagyasztott)
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Tőkehal gratin

A szeletelt, sózott, borsozott halnak kevés olajban hirtelen kérget sütünk. Félretesszük.
Felmelegített vajban lisztet pirítunk, amit tejjel felöntünk, mártás sűrűségűre forralunk.
Sózzuk, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
A tűzről félrehúzva két tojás sárgáját belekeverünk, majd a halakat tűzálló tálba téve leöntjük a mártással.
Előmelegített 200 fokos sütőben néhány perc alatt pirosra sütjük. Tálalhatjuk párol sárgarépával és brokkolival.

Szóljon hozzá