Hozzávalók

2 fő
20 dkg csirkemell
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db burgonya
5-6 dkg hosszúszemű rizs
1 db citrom
2 csomag petrezselyem
2 db tojás
 Babérlevél
 
 Bors
0,5 l húsalaplé
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Gesztenyés csirkehús leves

    Előzetesen 30 percig vízben áztatjuk a gesztenyét. A répát rombusz alakú darabokra vágjuk. A húst, a csonttal együtt felaprítjuk, forrásban lévő vízbe tesszük....

    tovább
  • Erős-savanyú leves

    Fűszerek az előfőzéshez: Gyömbér, csillagánizs, fokhagyma, hagyma, szójaszósz, kínai 5 fűszer keverékA hús előfőzéséhez vizet forralunk, beletesszük a húst...

    tovább
  • Risonis csirkeleves

    Karikára vágott póréhagymát olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, késobb az alaplevet és felforraljuk. Öt perc alatt megfozzük benne a...

    tovább

Tojásos-citromos csirkeleves

  • Tojasos_citromos_csirkeleves

Egy fej vöröshagymát vékony szeletekre vágunk. Ugyanígy teszünk egy nagyobb fej pucolt nyers burgonyával, és két darab sárgarépával is. Kevés olívaolajon a zöldségeket elkezdjük lepirítani, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kevés húsalaplével. Belerakunk 2-3 darab babérlevelet, majd a 15-20 dkg vékony csíkokra vágott csirkemellet. Felöntjük fél liter húsalaplével, miután felforrt, belerakunk kb. 5-6 deka, fél marék hosszúszemű rizst. Kb. 10 perc alatt puhára főzzük, a végén két tojássárgáját egy fél citrom levével összekeverve a tűzről levett levesbe keverjük.

Szóljon hozzá