Hozzávalók

3-4 fő
1 doboz babapiskóta
 kávé
300 g gesztenye
250 g mascarpone
200 ml cukrozott tejszín
 porcukor
 kakaópor
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Tiramisu

Kétféle krémet készítünk, az egyiket tejszínből, mascarponéból és porcukorból, a másikat tejszínből, kakaóporból és porcukorból. Frissen főzött kávéba mártogatjuk a babapiskótát. Majd poharakba vagy egy nagyobb jénai tálba összeállítjuk a tiramisut. Legalulra csokikrémet teszünk, ezután babapiskótát, majd mascarponés krémet és ismét babapiskótát. Addig rétegezzük, míg elfogynak az összetevők. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és 4-6 órára hűtőbe tesszük.

Szóljon hozzá