Tiramisu

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a vanília kikapart belsejével és a cukorral felhabosítjuk. Hozzáadjuk a mascarponét, óvatosan átkeverjük, majd belecsepegtetjük az amarettót. Lassan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, majd a fehérjékből vert kemény tojáshabot is.A presszókávéba rumot és porcukrot teszünk, és egy pillanatra belemártjuk a babapiskótákat.A kávés piskótákat szorosan egymás mellé helyezzük egy mély tálba, úgy, hogy ne legyen közöttük rés. Ráöntjük a mascarponés krémet, egyenletesen eloszlatjuk, majd az egészet hűtőbe tesszük, és néhány óra alatt kidermesztjük.Tálaláskor kakaóporral meghintjük.

vissza a listára