Hozzávalók

3-4 fő
2,5 dl kókusztej
2tojás
1 ek cukor
1/4 tk pandan kivonat/esszencia (vagy 1 tk vanilla)
75 ml juharszirup(vagy golden szirup)
1 csipet
1 tk kókuszolaj
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Thai creme caramel

  • Thai_creme_caramel

A szufléformákat kiolajozzuk kókuszzsírral és mindegyik forma aljába teszünk egy kis juharszirupot (golden szirupot).
A tojásokat a cukorral, sóval felverjük egy kézimixerrel. Ehhez adjuk a kókusztejet és a pandankivonatot.
A keveréket a formákba öntjük, vigyázva, hogy a szirup a forma alján maradjon.
A tálkákat meleg vízzel teli magasfalú tepsibe helyezzük úgy, hogy a víz a kis formák negyedéig érjen. 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni és pár órára hűtőbe tesszük.
Ha nem csusszannak ki a formából, egy késsel körbevágjuk a szélét és kifordítjuk.


Szóljon hozzá