Teriyaki Lazac Roppanós Pak Choi-Jal

30-60 perc
Közepes
Drága
Alacsony

Elkészítés

A megmosott lazacszeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és sózzuk, borsozzuk őket. A mirint, a szakét, a szójaszószt és a cukrot összekeverjük, egészen addig, amíg a cukor teljesen felolvad. A pácban megforgatjuk a halszeleteket, majd egy hőálló tálba helyezzük őket, és a sütőben grill fokozaton 8 perc alatt készre sütjük. Amíg a lazac sül, a maradék pácot beforraljuk, hogy egy sűrű szószt kapjunk. A pak choi-t megtisztítjuk. Egy kevés szezámolaj és olívaolaj keverékén 2 gerezd összeroppantot és felvágott fokhagymát, és a felkarikázott gyömbért megfuttatjuk. Erre kerül a pak choi, amit éppen csak megfonnyasztjuk, hogy a húsosabb részei még roppanósak maradjanak. Tálaláskor a lazacot és a pak choi-t is meglocsoljuk a beforralt szósszal és megszórjuk a kétféle szezámmaggal.

vissza a listára