Hozzávalók

3-4 fő
2x25 dkg lazacfilé
1 ek barna cukor
2 ek szójaszósz
1 ek mirin
1 ek szake
5 db pak choi
 szezámolaj
 olívaolaj
 gyömbér
2 gerezd fokhagyma
 szezámmag (fehér és fekete vegyesen)
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Teriyaki lazac roppanós pak choi-jal

  • Teriyaki_lazac_roppanos_pak_choi

A megmosott lazacszeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és sózzuk, borsozzuk őket. A mirint, a szakét, a szójaszószt és a cukrot összekeverjük, egészen addig, amíg a cukor teljesen felolvad. A pácban megforgatjuk a halszeleteket, majd egy hőálló tálba helyezzük őket, és a sütőben grill fokozaton 8 perc alatt készre sütjük. Amíg a lazac sül, a maradék pácot beforraljuk, hogy egy sűrű szószt kapjunk. A pak choi-t megtisztítjuk. Egy kevés szezámolaj és olívaolaj keverékén 2 gerezd összeroppantot és felvágott fokhagymát, és a felkarikázott gyömbért megfuttatjuk. Erre kerül a pak choi, amit éppen csak megfonnyasztjuk, hogy a húsosabb részei még roppanósak maradjanak. Tálaláskor a lazacot és a pak choi-t is meglocsoljuk a beforralt szósszal és megszórjuk a kétféle szezámmaggal.

Szóljon hozzá