Hozzávalók

3-4 fő
7tojásfehérje
csipetnyi
170 gramm kristálycukor
70 gramm mogyoró vagy dió őrölve
70 gramm finomliszt
 porcukor
2tejszín + 2 habfixáló (a töltelékhez)
1tejszín + 1 habfixáló (a díszítéshez)
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Tejszínes tortatekercs

  • Tejszines_tortatekercs

A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk. 
Egy tálban összekeverjük a mogyorót a finomliszttel, és a keveréket óvatosan a sűrű habba forgatjuk. 
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, bekenjük olajjal, és egyeneltesen elterítjük rajta a tésztát. 
Rászitáljuk a porcukrot, és 220 °C fokra előmelegített sütőben pontosan 7 percig sütjük.
Miután kivettük a sütőből, pár percet pihentessük a tésztát.
Előkészítünk egy tiszta sütőpapírt, ráborítjuk a tésztát, és lehúzzuk a papírt az aljáról. 
Ezután a tekercsert feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínekből a habfixálókkal habot verünk, a tekercset kitekerjük, bekenjük (megszórhatjuk őrölt, vagy egész mogyoróval) és feltekerjük.  
A tekercset díszíthetjük tejszínhabbal és mogyoróval.

Szóljon hozzá