Tejszínes Tortatekercs

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk. Egy tálban összekeverjük a mogyorót a finomliszttel, és a keveréket óvatosan a sűrű habba forgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, bekenjük olajjal, és egyenletesen elterítjük rajta a tésztát. Rászitáljuk a porcukrot, és 220 °C fokra előmelegített sütőben pontosan 7 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, pár percet pihentessük a tésztát. Előkészítünk egy tiszta sütőpapírt, ráborítjuk a tésztát, és lehúzzuk a papírt az aljáról. Ezután a tekercset feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínekből a habfixálókkal habot verünk, a tekercset kitekerjük, bekenjük (megszórhatjuk őrölt, vagy egész mogyoróval) és feltekerjük. A tekercset díszíthetjük tejszínhabbal és mogyoróval.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára