Hozzávalók

3-4 fő
2 kg fekete kagyló
1 fej vöröshagyma
2 szál halványítózeller
2 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
3 dl fehérbor
1,5 dl tejszín
2 csomag petrezselyem
1babérlevél
2 szál kakukkfű
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Tejszínes kagyló

  • Tejszines_kagylo

Az olvasztott vajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, zellert és fokhagymát.
Hozzáadjuk a bort, fűszerezzük a babérlevéllel, kakukkfűvel.
Hozzáadjuk a kagylót.
A lábast letakarjuk és néhányszor megrázva 3-4 percig főzzük.
A kagylókat egy meleg edénybe tesszük, a mártást átszűrjük.
Hozzáadjuk a tejszínt és beforraljuk.
Ha kell sózzuk, beleszórjuk a vágott petrezselymet és a kagylókat ezzel a mártással leöntve tálaljuk.


Szóljon hozzá