Hozzávalók

3-4 fő
4nagyobb szelet sertéskaraj
1 kg burgonya
3 fej közepes méretű hagyma
1zsíros tejszín
250 gramm gomba
 őrölt csemege paprika
 szárított fokhagyma
 újhagyma és paradicsom a díszítéshez
 
 bors
 olaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Tejszínes karaj krumplival és sült gombával

  • Tejszines_gombas_karaj_krumplival

A sütőformát beolajozzuk. 
Beletesszük a karikára vágott, hámozott nyers burgonyát, megszórjuk sóval és őrölt csemege paprikával. 
A burgonyára helyezzük a karikákra vágott hagymát és gombát.
Ezután ráfektetjük a karaj szeleteket, amiket előzőleg kiklopfoltunk, megszórtunk sóval és borssal. 
Végül az egészet megszórjuk egy kevéske szárított fokhagymával és csemege paprikával. 
A karajra teszünk egy újabb réteg hagymát, gombát, burgonyát, amit ismét megszórunk sóval és paprikával. 
A formát lefedjük, és 200 °C fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. 
Ezután leszedjük a fedőt, és további 30 percig sütjük.

Szóljon hozzá