Tejszínes Eperhab

Min: 120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A megtisztított epret összedolgozzuk a vaníliás cukorral, és min. 1 órát pihentetjük. Összeturmixoljuk a vodkával és a citromlével. Másfél órára berakjuk a fagyasztóba, hogy kissé megkeményedjen. Ahhoz, hogy a végén megfelelő állagú legyen, fél óránként megkeverjük az epret. A fagyasztóból kivett epret belerakjuk egy mély tálba, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és hosszú nyelű kanállal folyamatosan kavarjuk. Egy másik tálban felverjük mixerrel a tejszínhabot, a két tojásfehérjét és a porcukrot. A hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Egy pohárba beleszedjük az eperhabot, majd a tetejére habzsák segítségével a tejszínhabot. Friss eperrel és egy mentalevéllel díszítjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára