Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
2,5 dl langyos víz
 
 őrölt bors
 kristálycukor
3 dl tejföl
10 dkg paprikás szalámi
1 gerezd fokhagyma
1 db tv paprika
1 db paradicsom
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Teljes kiőrlésű rozskenyér

    A kovászhoz egységnyi liszt és víz szobahőmérsékleten, amihez mindennap hozzáteszünk ugyanannyi lisztet és vizet. Egy hét-tíz nap múlva lesz felhasználható...

    tovább
  • Sajtos turbó toast

    Első lépésben készítünk egy besamelt, na de nem a klasszikus módon, ugyanis tej helyett sört használunk.Egy lábosban vajat olvasztok, majd hozzákeverem a már...

    tovább
  • Camembert sajtos melegszendvics

    A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és az egyik kenyérszeletre rakjuk. A sajtot vékonyan megkenünk füge chutney-val és pár csepp balzsamecetet...

    tovább

Tejfölös, szalámis kenyérlepény

  • Tejfolos_szalamis_kenyerlepeny

Az élesztőt cukorral, tejben felfuttatjuk. 2,5 dl langyos vízzel, esetleg sörrel és a liszttel sós tésztát gyúrunk. Hagyjuk kelni, majd egy tepsibe kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tejföllel, karikázott paprikát, paradicsomot, szeletelt fokhagymát, esetleg vöröshagymát, paprikás szalámit dobálunk rá. 220 fokos sütőben néhány perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá