Hozzávalók

3-4 fő
1házi kakas (láb, alsócomb, felsőcomb, mell)
2 evőkanál zsír
3nagy fej vöröshagyma
3púpos evőkanál paprika
2 evőkanál
2 dl Bodrikutya vörösbor
300 g liszt
3tojás
  • 2 óra felett
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Szüreti kakaspörkölt csipetkével

  • szureti_kakasporkolt

2 evőkanál mangalicazsírban megdinsztelünk 3 nagy fej, apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk 3 nagy evőkanál fűszerpaprikával és 2 dl vizet adunk hozzá. Beleteszünk egy egész, darabjaira szedett kakast, felöntjük még egy kis vízzel és 1 dl vörösborral. Sózzuk, borsozzuk, majd a kakas korától függően 2-3 órán át főzzük. 
Közben 30 dkg lisztből, 3 tojásból és egy kis vízből csipetketésztát gyúrunk. Tálalás előtt sós vízben kifőzzük, majd a kakaspörkölttel kínáljuk.

Szóljon hozzá