Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg jó minőségű túró
2 db tojás
7 dkg búzadara
1 kg nagy szemű szőlő
5 dl tejföl
25 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj
1cs őrölt fahéj
 porcukor
 
 étolaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Szőlővel töltött túrógombóc fahéjas morzsában

  • szolovel_toltott_turogomboc

Fél kiló túrót 2 tojással, és 7 dkg búzadarával összedolgozunk, majd minimum 20 percig pihentetjük. Közben 2 evőkanál olaj és 5 dkg vaj keverékén megpirítunk 25 dkg zsemlemorzsát, ízesítjük 2 teáskanál őrölt fahéjjal. 
A túrómasszából gombócokat formázunk, a közepükbe egy-egy szőlőszemet teszünk, majd forrásban lévő vízben 5-6 perc alatt kifőzzük. Meghempergetjük a morzsában, majd porcukorral és tejföllel tálaljuk.

Szóljon hozzá