Hozzávalók

3-4 fő
1 csomag leveles tészta
 
 A krémhez:
15 dkg krémsajt
1 dl tejszín
2teáskanál porcukor
1lime reszelt héja
 
 A pestohoz:
1 csokor bazsalikom
½ csokor citromfű
1 csomag fenyőmag
2 dl olívaolaj
2 evőkanál porcukor
 egy csipet sót
20 dkg szeder
 
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Szedres tortácska

  • szedres_tortacska

1 csomag leveles tésztát 2 mm vékonyra nyújtunk porcukor segítségével. Négyzet alakokat vágunk ki belőle és két tepsi kisütjük 200 fokon 10-12 percig.

A krémsajthoz kikeverjük a hozzávalókat: 15 dkg krémsajtot, 1 dl tejszínt, 2 teáskanál porcukrot és 1 lime reszelt héját. Hűtőbe tesszük fél órára, hogy megdermedjen.

A pestohoz egy aprítógépbe teszünk 1 csokor bazsalikomot, ½ csokor citromfüvet, 1 csomag fenyőmagot, 2 dl olívaolajat, 2 evőkanál porcukrot és egy csipet sót, majd pépesre turmixoljuk. Tálalásnál a krémet habzsákba töltjük, rétegezve a kisült tésztára nyomjuk, majd körbe rakjuk szederrel.


Szóljon hozzá