Hozzávalók

2 személyre
10 dkg mángold levél
 szölőmagolaj
 
 a sörtésztához:
3darab tojás
15 dkg liszt
1 dl sör
1teáskanál só
 
 a kapros tejfölhöz:
2 dl tejföl
1 csomag kapor
1 gerezd zúzott fokhagyma
félcitrom leve
1teáskanál só
 bors
 kukoricaolaj
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Fahéjas paradicsomos penne

    A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát finomra vágjuk és forró serpenyőben szőlőmagolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a...

    tovább
  • Joghurtos sajtsaláta

    A sajtokat és az almákat kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel, a reszelt főtt tojással, a tejföllel, a joghurttal, a sóval, a borssal, kis...

    tovább

Sörtésztában sült mángoldlevél

  • sortesztaban_sult_mangoldlevel

A tojásból, a lisztből, a sörből és a sóból, borsból, sűrűn folyós tésztát keverünk. Ezt követően megmártjuk benne a mángold leveleket, majd forró, bő szőlőmagolajban szép pirosra sütjük. A tejfölt összekeverjük a finomra vágott kaporral, a zúzott fokhagymával, a sóval, a citrom levével és egy kevés kukoricaolajjal. A sörtésztába burkolt mángold leveleket a kapros tejföllel kínáljuk. 

Szóljon hozzá