Hozzávalók

3-4 fő
 A piskótához : 4 kis poharas kefír
8tojás
1,5 pohár étolaj
8 pohár liszt
4 pohár cukor
1cs Vaníliás cukor
4zacskó sütőpor
4 ek. Kakaópor
10 dkg darált dió
 Cukorszirup:
3 dl víz
18 dkg cukor
1 dl rum (sütőrum)
20 dkg durvára aprított, pirított dió
 Csokiöntethez:
5 dl tej
1 ek. Liszt
10-15 dkg cukor
 Pici rum
5 ek. Kakaópor
 Vaníliakrém:
150 ml tejszín
350 ml tej
3tojássárgája
1 egész tojás
 Vaníliaőrlemény
40 g keményítő
2 dl tejszín habbá verve a díszítéshez
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Somlói galuska

  • somloi_galuska_onewayorother

A piskótatésztát bekeverjük: a hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd 3 részre osztjuk. az egyikbe már nem teszünk semmit, a másodikba kakaóport keverünk, míg a harmadikba darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük a tésztákat és egyenként megsütjük 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt. Közben megfőzzük a vaníliakrémet:  a tej és tejszín keverékét összemelegítjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a vanília örleménnyel és a keményítővel. Lassan ráöntjük a forró tejet a tojásokar és mehet vissza a tűzre, hogy besűrűsödjön. Folyamatosan keverjük. A csokiöntethez elkeverjük a kakaóport a cukorral, ráöntjük a forró tejet és kevés lisztet keverünk hozzá. A cukorsziruphoz összeforraljuk a cukrot a vízzel és a rummal.A hozzávalókat egy nagy tálba rétegezzük.

Szóljon hozzá