Somlói Galuska #2

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A piskótatésztát bekeverjük: a hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd 3 részre osztjuk. Az egyikbe már nem teszünk semmit, a másodikba kakaóport, míg a harmadikba darált diót keverünk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük a tésztákat és egyenként megsütjük 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt. Közben megfőzzük a vaníliakrémet: a tej és tejszín keverékét összemelegítjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral, a vanília őrleménnyel és a keményítővel. Lassan ráöntjük a forró tejet, a tojásokat és mehet vissza a tűzre, hogy besűrűsödjön. Folyamatosan keverjük. A csokiöntethez elkeverjük a kakaóport a cukorral, ráöntjük a forró tejet és kevés lisztet keverünk hozzá. A cukorsziruphoz összeforraljuk a cukrot a vízzel és a rummal. A hozzávalókat egy nagy tálba rétegezzük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára