Hozzávalók

8 személyre
1darab egész sertésoldalas
 
 a BBQ mártáshoz:
3 evőkanál barnacukor vagy nádcukor
2 evőkanál Worcestershire szósz
fél liter 100%-os paradicsomlé és 3 evőkanál sűrű paradicsomszósz összeforralt keveréke
fél dl rosé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd apróra vágott fokhagyma (fokhagymapor)
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál chili szósz
2mokkáskanál bors
1teáskanál füstölt só
1teáskanál só
 
 A tálaláshoz:
 sült burgonya
 koktél paradicsom
 chili paprika
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Sertésoldalas házi BBQ–mártással

  • sertesoldalas_hazi_BBQ_martassal

Az egész sertésoldalas felületéről levágjuk a húsos-zsíros réteget, a csontok mentén csíkokra vágjuk, majd só, bors és fűszerezés nélkül, 150 oC fokon, tehát alacsony hőfokon puhára pároljuk. Közben elkészítjük a BBQ mártást: egy serpenyőbe elkaramellizáljuk a barnacukrot, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szójaszószt, a chili szószt, a füstölt sót, a sót, a paradicsomlé és sűrű paradicsomszósz összeforralt keverékét, a rosé-t, az apróra vágott fokhagymát, a Worcestershire szószt, valamint az őrölt borsot. Jól elkeverjük, majd 20-30 percig, gyakori kevergetés mellett összefőzzük. A kifehéredett oldalas csíkokat vágódeszkára helyezzük, majd az oldalas csíkok minden oldalát megkenjük a BBQ-mártással. A megkent oldalas csíkokat visszahelyezzük a nem forró, kb. 130-150 oC fokos  grillre, 1,5 órán át grillezzük, majd megint átkenjük a BBQ-mártással. A tálaláshoz széles csíkokat húzunk a BBQ-márátsból, ráhelyezzük a megsült sertés oldalasokat.

Szóljon hozzá