Hozzávalók

3-4 fő
2nagyobb sárgadinnye
0,5 liter 100%-os narancslé
1 csomag friss citromfű
1 db lime
3 evőkanál méz
3 dl habtejszín
30 dkg nagyszemű szőlő
2 db banán
1 db ananász
50 dkg eper
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Borleves

    A fehérbort melegítünk, ha felmelegedett pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon. Szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Közben csíkokra vágott mandulát...

    tovább
  • Aszalt gyümölcsleves – keszőce - Andocs

    60 dkg aszalt szilvát vízben megmosunk, 10-15 percre beáztatjuk. Fazékba szedjük és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. 5 evőkanál cukorral, csipetnyi sóval...

    tovább
  • Borhableves szőlővel

    A bort felforraljuk, és beletesszük a kettévágott, kimagozott szőlőszemeket. Újraforrás utána bort leszűrjük, a szőlőszemeket félretesszük.A tojásokat...

    tovább

Sárgadinnye krémleves

  • sargadinnye_kremleves

2 db pucolt, magozott, darabolt sárgadinnyét fél liter narancslével, 1-2 dl vízzel, 1 csomag friss citromfűvel leturmixolunk. Adunk hozzá 3 evőkanál mézet, 2-3 dl tejszínt és belereszeljük 1 megmosott lime héját. 
Közben egy fürt szőlőből, egy felkockázott ananászból, fél kilo tisztított eperből és 2 felkarikázott banánból gyümölcsnyársakat készítünk, és ezzel tálaljuk a hideg levest.

Szóljon hozzá