Hozzávalók

3-4 fő
3 ek olaj
30 dkg vöröshagyma
5-5 dkg sárgarépa és fehérrépa
1 ek sáfrányos szeklice
5 dkg apróra vágott friss gyömbér
5 gerezd fokhagyma
2babérlevél
1 ek
40 dkg vegyes halkocka
1 l száraz fehérbor
½citrom leve
10 dkg savanyú káposzta
5 dkg vaj
1,5 dl tejföl
1 dl házi tejszín
1 csokor petrezselyem
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Paprikás halleves halgombócokkal

    A szeletelt vöröshagymával és a tisztított hal aprólékkal, a paprikával és a paradicsommal elkészítjük a levet, körülbelül 1 óra alatt készül el), majd...

    tovább
  • Ponty halászlé

    A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, filézzük. A filéket sűrűn beirdaljuk, besózzuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk, majd a hal belsőségével (ikra, tej) együtt...

    tovább

Sáfrányos fehérboros felvidéki halleves

  • safranyos_feherboros_felvideki_halleves

Három evőkanál olajon megpirítunk 30 dkg vöröshagymát, 10 dkg szeletelt sárga és fehérrépát. Megszórjuk egy evőkanál sáfrányos szeklicével és 5 dkg apróra vágott friss gyömbérrel. Hozzáadunk 5 gerezd apróra vágott fokhagymát, két babérlevelet, egy evőkanál sót és 20 dkg vegyes halkockát. Felöntjük egy liter felforralt száraz fehérborral és rácsavarjuk egy fél citrom levét. 35-40 percig főzzük majd lepasszírozzuk. A sűrű léhez hozzáadjuk a julinnre vágott 5-5 dkg zöldséget, a 10 dkg savanyú káposztát és a 40 dkg apróra vágott vegyes halkockát. 5 dkg vajat is hozzáadunk. Ezután a levest behabarjuk 1,5 dl tejföllel. Majd 1 dl házi tejszínt is adunk hozzá. Apróra vágott petrezselyemmel forrón tálaljuk.

Szóljon hozzá