Hozzávalók

3-4 fő
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
2teáskanál cukor
1teáskanál liszt
25 dkg liszt
 egy csipet só
1vaníliarúd kikapart magjai
4tojássárgája
12,5 dkg vaj
5 dkg kakaópor
5 dkg barna cukor
18 dkg diákcsemege
1tojás
5 dkg cukor
 fondant a díszítéshez
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Szultán tekercs

  • Szultan_tekercs

A tésztához 1 dl tejet 2,5 dkg élesztővel, 2 teáskanál cukorral és 1 teáskanál liszttel megfuttatunk. Összekeverünk 25 dkg lisztet, egy csipet sóval, egy vaníliarúd kikapart magjaival és a megfuttatott tejjel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. 60 perc alatt duplájára kelesztjük, közben 12,5 dkg vajat felolvasztunk és összekeverünk 5 dkg kakaóport 5 dkg barna cukorral. A tésztát kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal. Megszórjuk a cukrozott kakaóval és 18 dkg diákcsemegével, majd feltekerjük. Egy hőálló tálba 5 cm vastag csigákat helyezünk el. Újrakelesztjük 20 perc alatt, megkenjük a maradék vajjal, 1 tojással, megszórjuk 5 dkg cukorral és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Tálalásnál felmelegített fondanttal csíkozzuk.


  • mommsa

    2013. 02. 22., 08:52:05

    Nekem nem állt össze a tészta. Én úgy emlékszem, hogy olvasztott vaj is került a tésztába, de itt a leírásban nincs benne. Illetve benne van, de nincs belekeverve a tésztába, csak le van kenve vele. Szerintem Angéla nem ezt a receptet sütötte meg!

Szóljon hozzá