Hozzávalók

3-4 fő
350 g rétesliszt vagy félfogós liszt
150 g vaj
100 g cukor
10 g élesztő
2tojás
 reszelt citromhéj
1 dl friss narancslé
csipet
1 db tonhalkonzerv
 petrezselyem
 capribogyó
 fokhagyma
 citrom
 salottahagyma
 majonéz
 kemény szilvalekvár
2 db padlizsán
2 db kápia
 fokhagyma
 mustár
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Csokis kalács

    A hozzávalókat robotgépben összedagasztjuk, és egy napig a hűtőben kelesztjük. A csokit és vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaót és a...

    tovább
  • Kürtös kalács

    1 és egy negyed kiló finomlisztet 0,5 liter tejjel, 1 csomag szárított élesztővel, 3 db egész tojással, 1 tojássárgájával, 0,5 evőkanál sóval, 15 deka vajjal...

    tovább

Szilvás, tonhalas és padlizsános hámán táska

  • Szilvas_tonhalas_padlizsanos_haman_taska

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a cukorral, majd a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük.

Kb. 5 mm vastagságura nyújtjuk, és 5 cm-es köröket szaggatunk belőle. Közepére szilvalekvárt, tonhalkrémet, vagy padlizsánkrémet teszünk, majd három oldalról felhajtjuk, a végeit összecsípjük. Oldalait megkenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A tonhalkrémhez:
A tonhalkonzervet, a capribogyót, hagymát, majonézt egy kevés citromlével aprítóba tesszük és pépesre keverjük.
A padlizsánkrémhez:
A padlizsánt és a kápiát felvágjuk és egy tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amikor kész, hagymával, fokhagymával, sóval, borssal ízesítve aprítógépben pürésítjük.

Szóljon hozzá