Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg sütőtök
20 dkg carnaroli rizs
5 dkg vaj
0,4 dl száraz fehér bor
1 l zöldségleves
8 dkg reszelt parmezán
6 dkg vöröshagyma
2 ek olívaolaj
 
 Ízlés szerint bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Zöldség tempura

    A mártás alapanyagiból megfőzzük a mártást és hagyjuk kihűlni, majd ezután kistálakba szűrjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, és lisztbe forgatjuk. A maradék...

    tovább
  • Padlizsán gomba módra

    Kockára daraboljuk a padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. Egy serpenyőben olíva olajban, közepes tűznél megpirítjuk a padlizsánt a fokhagymával és...

    tovább

Sütőtökös rizottó

  • Sutotokos_rizotto_taste_of_italy

A vaj felét az olívaolajjal együtt serpenyőben megmelegítjük, majd beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát, valamint a kockára vágott sütőtököt. 
Megsózzuk, és folyamatos keverés mellett pároljuk. Időnként felöntjük egy kevés zöldség levessel.
Egy másik serpenyőben olaj nélkül, 3-4 percen keresztül pirítjuk a rizst, majd hozzáadjuk a hagymás tökhöz.  Fehér bort öntünk hozzá, és amikor a bor alkoholtartalma elpárologott, elkezdjük adagolni a forró zöldséglevest.
Amint elkészült a rizs, levesszük a tűzről, és összekeverjük a maradék vajjal és a parmezánnal.
Melegen tálaljuk.

Szóljon hozzá