Hozzávalók

3-4 fő
1kisebb sütőtök
100 gramm feketelencse
150 gramm kecskesajt
1teáskanál füstölt paprika
1 maréknyi rukkola
 olívaolaj
 vörösbor ecet
 só és bors
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Burgonyasaláta

    A hagymát vékony szeletekre vágjuk, egy kis tálba tesszük és megszórjuk sóval és borssal. Félre tesszük. (a hagyma levet ereszt, amit később kiöntünk) Egy nagy...

    tovább
  • Tepsis sütőtök saláta

    Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.  A sütőtököt héjastul közepes szeletekre vágjuk. Sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és betesszük a tepsibe.  A sütőben arany...

    tovább

Sütőtök saláta

  • Sutotok_salata

A sütőtököt félbe vágjuk, eltávolítjuk a magokat, meglocsoljuk olajjal és alufóliába csomagoljuk. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben nagyjából 30 perc alatt megfőzzük a feketelencsét.
Mindent hagyjunk kihűlni.
Egy nagy tálban összekeverjük az olajat, ecetet, paprikát, sót és borsot.
Hozzáadjuk a rukkolát, a meghámozott és kokckákra vágott sütőtököt, a lencsét és a sajtot. Óvatosan összekeverjük és azonnal tálaljuk.

Szóljon hozzá