Hozzávalók

3-4 fő
1 kg hámozott sütőtök kimagozva
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
2 db chili paprika
1teáskanál koriander mag
500 ml meleg zöldség alaplé
500 ml kúkusztejszín
4 evőkanál tejszín
 tejszín a tálaláshoz
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Mentás zöldborsó krémleves kolbász ropogóssal

    50 g kolbászt turmixgépben ledarálunk, majd egy forró serpenyőben megpirítjuk és félretesszük. 40 g száraz kenyeret szintén ledarálunk  és a kolbász zsírjában...

    tovább
  • Kókusztejes karfiolkrémleves

    Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rászórjuk a mozsárban összetört koriandert, római...

    tovább
  • Sütőtök krémleves

    1/2 apróra vágott vöröshagymát, 1 kk. reszelt gyömbért, 1 evőkanál vajat és a már előre megsütött 1/4 sütőtököt trumixgépbe teszünk. Hozzáadunk 1 kk....

    tovább

Sütőtök leves

  • Sutotok_leves

A sütőtököt kockára vágjuk, majd olívaolajon 30 percig puhára és aranybarnára pirítjuk.
Egy másik serpenyőben a vajat olívaolajjal felmelegítjük. Rászórjuk a hagymát, fokhagymát, koriander magot és 3/4 chili paprikát.
Lefedjük és 15-20 percig pároljuk, míg a hagyma megpuhul.
Hozzáadjuk a sütőtököt, az alaplevet, a tejszínt és simára turmixoljuk. Ezután felfőzzük és ízesítjük.
A levest egy kevéske tejszínnel és aprított chili paprikával tálaljuk.

Szóljon hozzá