Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg friss spenót
4 db karalábé
1 db burgonya
1 fej vöröshagyma
30 dkg lazacfilé
1 db friss chili paprika
5 dl tejszín
0.5 l zöldség vagy húsalaplé
0.5 dl fehérbor
5 dkg vaj
1 dl olívaolaj
 
 őrölt bors
 szerecsendió
 tökmagolaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Brokkolis krémleves

    A picurkáknak néhány rózsa brokkolit és pár kocka krumplit megpárolunk és egy kevés anyatejjel összeturmixoljuk. Az anyukának...

    tovább
  • Kukorica krémleves

    Pirítsunk kevés olajon hat evőkanál kukoricadarát, majd öntsük fel másfél liter vízzel. Ízesítsük sóval, néhány zeller- és...

    tovább

Spenótos karalábé krémleves chilis halgombócokkal

  • Spenotos_karalabe_kremleves

Egy fej vöröshagymát, 1 közepes burgonyát és 4 fej karalábét vékony szeletekre vágunk, majd 5 dkg vaj és 1 dl olívaolaj keverékén megpároljuk. Sózzuk borsozzuk, felöntjük fél-fél liter fehérborral és alapével. Fűszerezzük egy kis szerecsendióval, majd vizet adunk hozzá. 
Mikor puhára főttek a zöldségek, beleteszünk 30 dkg csíkokra vágott friss spenótot. Közben 30 dkg lazacfilét apró darabokra vágunk, sózzuk, borsozzuk, egy apróra vágott chilit teszünk bele. A krémlevest turmixoljuk, beletesszük a dió méretű halgombócokat majd fél liter tejszínnel dúsítjuk és kiforraljuk.

Tálaláskor locsoljuk meg tökmagolajjal.


Szóljon hozzá