Spanyol Madár Marhahúsból Rizzsel

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A marhahús szeleteket kissé kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal, bekenjük mustárral. Rátesszük a felvágott szalámit vagy virslit, a felvágott keményre főtt tojást, és csemegeuborkát. A szeleteket feltekerjük és hústűvel összetűzzük. Egy edényben olajat hevítünk, beleszórjuk a felaprított hagymát, majd sötétbarnára pirítjuk (hogy a mártás majd szép sötét legyen). Ezután beletesszük az előkészített „madárkákat”, és minden oldalról megpirítjuk őket. Felöntjük vízzel (az erősebb ízhatásért felönthetjük alaplével is), hozzáadunk egy keveset az uborka levéből, 1 kanál mustárt. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük és puhára pároljuk. Szükség esetén felöntjük vízzel. A „madárkákat” rizzsel, vagy knédlivel tálaljuk. Vendy tippje: A „madárkák” még finomabbak lesznek, ha a mustáros kenés után debreceni kolbásszal, vagy szalonna szeletekkel töltjük. A szebb mozaikozottság érdekében tehetünk bele rá póréhagymát, vagy kápia paprikát is.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára