Spagetti Tenger Gyümölcseivel

60-120 perc
Közepes
Drága
Magas

Elkészítés

Feltesszük főni a spagettinek a vizet, amit alaposan megsózunk, ha felforr, beletesszük a spagettit. Egy serpenyőben megpároljuk olívaolajban az apróra darabolt fokhagymát és petrezselymet. Hozzáadunk egy keveset a tészta főzővizéből, utána hozzáadjuk az alábbi sorrendben a tenger gyümölcseit: először a tintahalkarikákat, utána a tintahal szeleteket, végül a rákot. Ráöntjük a száraz fehérbort, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűznél fedő alatt hagyjuk pár percig párolódni. Hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot, és tovább pároljuk. Félkész állapotban rászedjük a tésztát a szószra. Megszórjuk jó sok aprított petrezselyemmel, és a szósszal együtt pár perc alatt készre főzzük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára