Carbonara Spagetti

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A kétféle lisztet összekeverjük. A közepében mélyedést alakítunk ki, és beleütjük a tojásokat. Szükség szerinti mennyiségű vízzel összekeverjük. Kézzel lassan sima tésztává gyúrjuk. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk és géppel felvágjuk. A tésztát kb. 2 perc alatt sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben olajat melegítünk, rátesszük a kockákra vágott pancetta-t. Megszórjuk borssal és ropogósra pirítjuk. Hozzáadunk 1 merőkanálnyit a tészta főzővízéből. A megfőtt tésztát tegyük a serpenyőbe, és keverjük össze a szalonnával, majd hozzáadjuk a sajtot. Lehúzzuk a tűzhelyről, felkeverjük a tojások sárgáját, majd azonnal tálaljuk.

vissza a listára