Hozzávalók

3-4 fő
200 gramm darás liszt
200 gramm finomliszt (00)
4 egész tojás
 szükség szerint víz
200 gramm pancetta
6tojás sárgája
100 gramm pecorino vagy reszelt parmezán
50 ml extraszűz olívaolaj
 őrölt feketebors
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Citromos tagliatelle

    Egy lábasban feltesszük főni sós vízben a tésztát.  Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat.  A két citromot jól megmossuk, és a vajba reszeljük a héjukat, egy...

    tovább
  • Penne all’arrabbiata

    Egy lábas sós vízben feltesszük főni a tésztát.  Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra darabolt hagymát, hozzáadunk egy gerezd fokhagymát....

    tovább
  • Penne zöldséges, bazsalikomos szósszal

    Egy nagy lábasban sós vízben feltesszük főni a tésztát. 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk a nagyon vékony szeletekre darabolt hagymát,  és hozzáadjuk a...

    tovább

Spagetti carbonara

  • Spagetti_carbonara_BR

A kétféle lisztet összekeverjük. A közepében mélyedést alakítunk ki, és beleütjük a tojásokat. Szükség szerinti mennyiségű vízzel összekeverjük. Kézzel lassan sima tésztává gyúrjuk. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk és géppel felvágjuk.
A tésztát kb. 2 perc alatt sós vízben megfőzzük.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, rátesszük a kockákra vágott pancetta-t. Megszórjuk borssal és ropogósra pirítjuk. Hozzáadunk 1 merőkanálnyit a tészta főzővízéből. A megfőtt tésztát tegyük a serpenyőbe, és keverjük össze a szalonnával, majd hozzáadjuk a sajtot.
Lehúzzuk a tűzhelyről, felkeverjük a tojások sárgáját, majd azonnal tálaljuk.

Szóljon hozzá