Hozzávalók

8 fő
30 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 kg burgonya
80 dkg lebbencstészta
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
 
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

Slambuc

  • Slambuc

A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk.

a szalonnát pirítjuk, beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. A megpirított tésztát, sózzuk majd egyenletes lassú tűzön, az edényt többször megforgatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz.

  • Török Norbert

    2013. 08. 10., 17:25:50

    Pont ma láttam ennek a sűrű lebbencs leves levesnek az elkészítését a csatornán, amit a legnagyobb jóindulattal sem tudok slambucnak nevezni. Miért nem kértek meg egy helyi csikóst, hogy csinálja meg? Elnézést, de még itt a Hajdúságban is elismerik a többi tájjelleggel készült slambucot, de sajnos az Önöké egy egyszerű sűrű lebbencsleves lett.

Szóljon hozzá