Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg főtt pacal
20 dkg lencse
5 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
0,5zellergumó
1 db chili paprika
3 dl húsalaplé
2-3babérlevél
0,5 dl olívaolaj
 
 őrölt bors
 fűszerpaprika
kevés koriandermag
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Erdélyi csorbaleves bárányból

    A báránylapockát a hártyáktól megtisztítom, felkockázom, és hideg vízben felteszem főni. Adok hozzá szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet,...

    tovább
  • Barna halleves haltej lepénnyel

    Megpirított hagymás alaplevet sűrűre beforraljuk. Közben vajat, tojássárgáját, pontytejet összeturmixolunk. Alufóliába töltjük és az alaplében megfőzzük....

    tovább
  • Balatoni halászlé Matula bácsi módra

    A kondér aljára pakoljuk a halakat (egy egész keszeg, pontyfej, pontyfarok). Hozzáadjuk az összes zöldséget: 1 egész paprikát, 1 paradicsomot és 4-5 fej...

    tovább

Shmenka, pacalleves

  • Shmenka_pacalleves

A csíkokra vágott, főtt pacalt kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Ekkor tesszük bele a karikázott sárgarépát, gyökeret és a darabolt zellert.
Borssal, korianderrel, fűszerpaprikával, babérlevéllel és vágott chili paprikával fűszerezzük.
Felöntjük a húsalaplével és vízzel, beletesszük a megmosott lencsét, sózzuk.
Lassú tűzön 40-50 percig főzzük.

Szóljon hozzá