Hozzávalók

3-4 fő
1sertés szűzpecsenye
40 gerezd fokhagyma
100 ml tejföl
2 evőkanál cukor
100 ml erős alaplé
1ág rozmaring
 olaj
 só és bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Sertésszűzpecsenye fokhagymamártással

  • Sertesszuzpecsenye_fokhagymamartassal

A húst megsózzuk és megszórjuk apróra vágott rozmaringgal.
Egy sütőbe tehető serpenyőben olajat hevítünk, majd hirtelen megsütjük a húst. Időnként kissé lenyomjuk, hogy szépen megpiruljon.
Ezután 12 percre a 160 fokos sütőbe tesszük.
Egy magasabb edényben cukrot melegítünk. A képződött karamellbe szórjuk a  hámozott fokhagymagerezdeket. Alaposan megforgatjuk a karamellben és megdinszteljük. Ezután elkeverjük a tejföllel és enyhén megsózzuk.
20 percig főzzük.
Főzés közben felöntjük alaplével és mindig alaposan elkeverjük.
A szószt sűrűre főzzük, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
A húst kivesszük a sütőből. Egy kis időre alufóliába csomagoljuk, és pihentetjük. A hús szaftját a szószhoz keverjük.
A húst leöntjük a szósszal. Remek köret  hozzá a roppanósra főtt káposzta, melyet hagymával és szalonnával összepirítunk.

Szóljon hozzá