Sertésszűz Gombával, Paradicsommal, Sajttal És Szalonnával Gratinírozva

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A sertés szűzérméket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben olajon megsütjük. Ha a szűzérmék kieresztik a levüket, jobb leönteni a vizet, hogy csak az olajon süljön. Amikor a szűzérmék megsültek, egy sütőtálba tesszük őket. A serpenyőben maradt szaftra szórjuk a feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés szárított fokhagymát, kakukkfüvet, Worchester szószt, szójaszószt és felöntjük vízzel. Amikor a gomba kissé megpuhult, kiszedjük és a tálban lévő húsra simítjuk. A tetejére szórjuk a felaprított újhagymát, sajtszeleteket, és szalonna szeleteket. Ráöntjük a szaftot és kb. 20 percig 200 °C fokos sütőben sütjük. A steak burgonyához a krumplit nem hámozzuk, csak megmossuk és gerezdekre vágjuk. Kerámia sütőedénybe tesszük (vagy tepsire), meglocsoljuk olajjal, megszórjuk steak fűszerkeverékkel, vagy grill fűszerkeverékkel. 200 °C fokon sütjük, közben átkeverjük, hogy minden oldalról szépen megpiruljon.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára