Hozzávalók

3-4 fő
600 gramm setés szűzérme
180 gramm feta jellegű sajt
6-8 db gomba
200 gramm szalonna
 újhagyma
 kakukkfű
 szárított fokhagyma
 Worchester szósz
 szójaszósz
 olaj
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Sertésszűz gombával, paradicsommal, sajttal és szalonnával gratinírozva

  • Sertesszuz_gratinirozva

A sertés szűzérméket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben olajon megsütjük.
Ha a szűzérmék kieresztik a levüket, jobb leönteni a vizet, hogy csak az olajon süljön. 
Amikor a szűzérmék megsültek, egy sütőtálba tesszük őket. 
A serpenyőben maradt szaftra szórjuk a feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés szárított fokhagymát, kakukkfüvet, Worchester szószt, szójaszószt és felöntjük vízzel.
Amikor a gomba kissé megpuhult, kiszedjük és a tálban lévő húsra simítjuk.
A tetejére szórjuk a felaprított újhagymát, sajtszeleteket, és szalonna szeleteket. 
Ráöntjük a szaftot és kb. 20 percig 200 °C fokos sütőben sütjük.
A steak burgonyához a krumplit nem hámozzuk, csak megmossuk és gerezdekre vágjuk. 
Kerámia sütőedénybe tesszük (vagy tepsire), meglocsoljuk olajjal, megszórjuk steak fűszerkeverékkel, vagy grill fűszerkeverékkel. 
200 °C fokon sütjük, közben átkeverjük, hogy minden oldalról szépen megpiruljon.

Szóljon hozzá